Als je om welke reden dan ook nog steeds Windows 7 Release Candidate (build 7100) draait op een van je systemen, dan is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk over te stappen naar een ander besturingssysteem.

De release candidate (RC) is door Microsoft ingezet als een publieke testversie voor de uiteindelijke release van Windows 7. Sinds mei 2009 hebben gebruikers de RC zonder limitaties kunnen gebruiken. Microsoft heeft toendertijd al aangegeven dat het gratis ritje op 1 maart 2010 beeindigt zou worden.

Mensen die nog gebruik maken van de RC krijgen via een pop-up informatie over de ‘houdbaarheidsdatum’ van het besturingssysteem, waarin het advies staat om een backup te maken van je data om de migratie naar een andere systeem soepel te laten verlopen.

Na 1 maart zal het besturingssysteem zich elke 2 uur afsluiten, ben je alsnog van plan gebruik te blijven maken van het systeem dan zal vanaf 1 juni, naast het periodiek afsluiten van het systeem, de bureaubladachtergrond de tekst ‘This copy of Windows is not genuine’ vertonen.

Lees meer