1 min

Na de release van Spore is het enige tijd stil geweest over Will Wright. Wright is de geestelijk vader van onder andere de succesvolle SimCity- en The Sims-serie. Inmiddels schijnt Wright bezig te zijn met een TV-serie.

De website IGN heeft enkele documenten over de serie bekeken en het project heet momenteel ‘The Creation Project’. De serie draait om het maken van TV-series. Kijkers kunnen ideeën insturen voor een verhaal, deze worden besproken en er wordt door de kijkers zelf op de verschillende verhalen gestemd. Het winnende verhaal wordt dan verfilmd en getoond op de televisie als twee afleveringen van een half uur.

Eerder deze maand op de Game Developers Conference liet Will Wright al weten aan enkele geheime projecten bezig te zijn, maar hij mocht er nog niet over praten. Wright heeft voor de serie een ‘StoryMaker Engine’ ontwikkeld die het mogelijk maakt voor iedereen om gemakkelijk een eigen verhaal te maken met afbeeldingen.

Wanneer Will Wright’s laatste creatie op de televisie komt is niet bekend, of deze überhaupt al naar ons land komt is nog zeer de vraag.