2min Devices

Google wil meer immersive-ervaringen bieden in samenwerking met Magic Leap

Google wil meer immersive-ervaringen bieden in samenwerking met Magic Leap

Google probeert nieuwe immersive-ervaringen naar zijn gebruikers te brengen. Daar kan een samenwerking met Magic Leap waardevol in zijn.

Magic Leap en Google kondigen een strategisch partnership aan voor de ontwikkeling van AR-ervaringen. De samenwerking brengt de expertise op gebied van AR van Magic Leap samen met de platformen van Google.

Shahram Izadi, General Manager AR/XR bij Google, geeft iets van informatie over wat gebruikers mogen verwachten. “We kijken ernaar uit om het leiderschap van Magic Leap op het gebied van optica en productie samen te brengen met onze technologieën om een ​​breder scala aan immersive-ervaringen op de markt te brengen.”

Geen duidelijkheid over hardware-productie

De aankondiging is vrij beperkt in het gegeven van details. Het keert wel enkele keren terug dat Magic Leap veel expertise heeft op het gebied van optica en productie. Dat zou kunnen betekenen dat de samenwerking een hardware-product op gaat leveren.

Google heeft reeds een samenwerking lopen met Samsung voor het ontwikkelen van een VR-bril. De samenwerking daarvoor werd in 2023 op poten gezet, maar leverde tot op de dag van vandaag nog geen resultaat op. Communicatie over dat project blijft verder ook uit. De eigen productie van een VR-bril zette Google vorig jaar stil.

Tip! Luister naar onze podcast van 8 januari 2024 waarin we de toekomst voor spatial computing bespreken.