1 min

Ondanks dat Google zijn plannen voor een Oculus Rift concurrent geschrapt lijkt te hebben, zou het volgens Engadget wel werken aan een eigen VR-headset. Het zou een speciaal apparaat moeten worden dat zowel virtual reality als augmented reality met elkaar combineert. Eerdere apparaten kozen altijd een van deze twee technologieën.

Anonieme bronnen vertelden Engadget dat het bedrijf een headset maakt die geen mobiele telefoon of computer nodig heeft om te functioneren. De headset zou een scherm hebben, maar meer leunen naar augmented reality.

Het is niet duidelijk hoe dat eruit moet komen te zien, al zou het kunnen lijken op de Microsoft Hololens. Dat is ook een augmented reality-bril, die gebruik maakt van een scherm om dingen te projecteren op de omgeving van de gebruiker.

Google is al enige tijd bezig met virtual reality. Zo maakte de zoekgigant al de Google Cardboard. Dat is een kartonnen doos waarin mensen hun smartphone kunnen schuiven om zo een VR-ervaring te krijgen. Tegelijk werkt Google al enige tijd aan de Google Glass, een bril die met een vorm van augmented reality werkt.

Ook stak Google recent nog geld in Magic Leap, dat ook aan een eigen augmented reality bril werkt.