min

Tags in dit artikel

, ,

Een blok van 86 regels C# code is een ophef online aan het creëren met de claim dat het BitTorrent downloads onvindbaar kan maken.

De code, SeedFucker genaamd, is eigenlijk een exploit die vorig jaar november ontdekt is. Deze exploit zou een bittorent gebruiker toestaan een IP-adres van een server te vervalsen waarvan een bestand kan worden gedownload. Het kan ook worden gebruikt om een BitTorrent met tientallen nep peers te overstromen. De plotselinge belangstelling voor de exploit volgt de maatregelen in een nieuwe Britse wet, die vorige week zijn aangenomen waardoor ISP’s kunnen worden verplicht om IP-adressen te verstrekken aan de autoriteiten van bestanden waarvan verdacht wordt dat de auteursrechten worden overtreden.

Sinds het Digitale Economie wetsvoorstel erdoorheen is gekomen, hebben codeurs hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie download-software die het onmogelijk maakt om te bepalen waar bestanden worden opgeslagen, zelfs voor ISP’s. Het is onwaarschijnlijk dat SeedFucker in zijn huidige vorm dat doel zou bereiken, maar de exploit zelf heeft codeurs enthousiast over de mogelijkheden van een echt anoniem download-systeem.