1 min

De Dell Streak, een miniatuur tablet-computer waarop een versie van Google Android draait, gaat in het Verenigd Koninkrijk begin volgende maand in de verkoop, later deze zomer volgt de introductie in de VS en de rest van Europa.

Apple brak de dam door de lancering van de iPad, dus nu zien we veel concurrerende tabletten opduiken. Deze apparaten zouden makkelijker te gebruiken moeten zijn dan laptops met keyboards – in theorie tenminste. De Streak draait op Android 2.2 later dit jaar en bij die upgrade zal ondersteuning voor Adobe Flash 10.1 zitten. Het apparaat heeft een 5-inch scherm met een 800 x 480 pixel resolutie, Dell heeft Android aangepast zodat het kan profiteren van de extra ruimte op het scherm. Bijvoorbeeld, de tray voor meldingen geeft bepaalde meldingen weer die niet voor komen op de meeste Android smartphones.

De Streak kan worden gebruikt om op het web te surfen, Android apps te starten, muziek te luisteren, video’s te kijken en te bellen, al is hij een heel stuk groter dan de meeste telefoons. Je hoeft hem niet aan je oor te houden, je kunt een 3,5 mm jack of Bluetooth gebruiken om een hoofdtelefoon aan te sluiten. Andere functies zijn onder meer multi-touch (pinch-zoom wordt ondersteund), GPS, 3G, Wi-Fi, een 1 GHz Snapdragon processor, een 5-megapixel camera en een VGA-front-camera voor video-chat functionaliteit die er mogelijk in de toekomst komt. Er wordt tot 32 GB aan opslag ondersteund.

Hieronder is een video-demonstratie rechtstreeks van Dell te vinden.