De Dell Streak was al een tijdje verkrijgbaar in een aantal andere landen en is vandaag ook in Nederland uitgekomen. De mini-tablet van Dell die 5-inch groot is zal voor een prijs van 599 euro in Nederland verkocht worden.

Dell wil met deze mini-tablet een grote doelgroep bereiken zoals studenten, gezinnen en zakelijke personen. Ook behoren medici, zoals dokters tot de doelgroep van de Streak. Dit komt voornamelijk door het formaat van de Streak, deze zou makkelijk in een doktersjas moeten passen. Bij Dell’s Streak staan de volgende aspecten centraal: navigatie, entertainment en sociale netwerken. Dell gaat nog speciaal voor de Streak een autohouder, dock, hoesjes en andere accessoires introduceren. BelCompany heeft navigatiesystemen uit het assortiment gehaald speciaal voor het vervangen van kleinere tablets, de Streak moet hiervan het vlaggenschip worden.

Je kunt ook met de Streak bellen maar Dell verwacht dat de belfunctie voor de meeste mensen op de tweede plek komt.
Een paar belangrijken specificaties van de Streak zijn een 5-inch WVGA-scherm, 5 megapixel camera, 1 GHz processor, 2 GB opslagruimte (uitbreidbaar met MicroSD-kaartje), GSM-functie met HSDPA-ondersteuning tot 7,2 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth, GPS en 3G. Het scherm van de Streak is gemaakt van Gorilla Glass, deze glassoort is extra sterk en krasbestendig.

De Streak is onder meer verkrijgbaar bij bekende winkels zoals BelCompany, Dynabyte en The Phone House, maar is ook te verkrijgen bij online shops. De Streak wordt nu geleverd met Android 1.6, maar zal al snel na aankoop een melding geven voor de Android 2.1-update en later zal er nog een update volgen voor Android 2.2.