Vodafone Nederland verlaagt het tarief voor mobiel internet in 42 landen. Ook wel het roaming tarief genoemd omdat je gebruik maakt van een mobiel netwerk buiten Nederland. Je hebt hiervoor wel een speciale Internet op Reis bundel nodig, welke vrijblijvend voor een periode van 3 of 7 dagen is aan te vragen, door simpelweg een smsje te sturen.

De Internet op Reis bundel is een verdere uitbreiding van het Vodafone Passport systeem waarmee Vodafone klanten sinds enkele jaren voordeliger laat bellen, SMS-en en mobiel internetten in het buitenland. De Internet op Reis bundels zijn beschikbaar voor zowel zakelijke klanten als consumenten, en voor zowel abonnementen als prepaid klanten. Er bestaat de keuze uit bundels van 5MB voor 3 dagen a 5 euro of 25 MB voor 7 dagen a 10 euro.

Als je dus een week op vakantie gaat naar Spanje en je wilt daar nog steeds je e-mail kunnen checken kost je dat slecht 10 euro. Mocht het zo zijn dat je meer verbruikt dan het aantal afgenomen Mb’s tijdens je vakantie dan betaal je 1 euro per Mb buiten de bundel.

Om klanten meer inzicht te geven bij de hoeveelheid data die ze verbruiken met hun mobiele telefoon, lanceert Vodafone tevens een vernieuwde online datacalculator, hiermee kan je zien wat je ongeveer kan doen met 1 Mb aan data.