Vodafone heeft bekend gemaakt dat het veranderingen wil aanbrengen in de kosten voor mobiel internet. Voor een extra bedrag kunnen gebruikers het binnenlandse tegoed de grens over nemen.

Dankzij de nieuwe aanpak van Vodafone kunnen klanten de eigen smartphone ook op reis blijven gebruiken, zoals ze in Nederland gewend zijn. Vodafone biedt verder ook een inzicht in het dataverbruik en een waarschuwings-SMS die wordt verzonden wanneer de gebruiker aan 90 procent van het limiet zit.

Vodafone realiseert zich dat de meeste klanten in het buitenland minder snel naar het internet grijpen, maar dat de drang hiertoe in principe niet minder is. Men is bang voor hoge kosten en durft daarom vaak niet op internet te gaan. Dit blijkt ook uit de cijfers; in het binnenland steeg het gebruik van mobiel internet met een factor drie, terwijl dit in het buitenland een factor twee was.

Met ‘Internet op Reis’ kunnen klanten voor twee euro per dag, of vijf euro per maand, gebruik maken van respectievelijk 35 MB en 1 GB uit het binnenlandse abonnement, voor de genoemde termijnen.

Internet op Reis geldt alleen binnen de EU voor zestien landen welke in totaal voor 80 procent deel uitmaken van het totale internationale mobiel internet-gebruik.