min

Tags in dit artikel

, , , ,

Crucial, bekend van haar geheugen-modules, komt wederom met een nieuw DDR3-geheugen. Dit geheugen behoort tot de Ballistix-serie en kenmerkt zich door de warmte-sensor die is ingebouwd.

Het nieuwe geheugen is verkrijgbaar in dual-channel kitjes van 4GB (2*2GB). Elke module heeft een warmte-sensor die de gebruiker zal informeren over de temperatuur van het DRAM. Dit gebeurt door middel van een applicatie (hier te verkrijgen). Het geheugen werkt op 1600 MHz, heeft 8-8-8-24 timings meegekregen en werkt op een spanning van 1,65V. Ook behoort Intel’s XMP tot de mogelijkheden en het geheugen heeft levenslange garantie.
De chips op de modules worden gekoeld door nieuw ontworpen heatspreaders. Deze heatspreaders hebben 32 finnen.


"Vraag elke PC-enthousiast en zij zullen zeggen dat warmte een belangrijk punt is bij computers. Ons nieuwe Crucial Ballistix geheugen biedt twee effectieve mogelijkheden om dit tegen te gaan: warmte-sensors voor het monitoren van warmte en een verbeterde heatspreader." zegt Jeremy Mortenson, Crucial Ballistix senior product manager.

Geïnteresseerden moeten echter nog even wachten totdat ze dit geheugen kunnen kopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het geheugen pas begin juli verkrijgbaar zijn. De prijs is nog niet bekend.