1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het gerucht gaat dat Apple op het punt staat om vanavond tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote de vijfde versie van de Safari-browser te gaan onthullen. Naast enkele nieuwe functies, zou de browser wederom sneller zijn dan zijn voorganger.

De Franse Mac-website MacGeneration publiceerde zaterdag screenshots van Engelstalige ondersteuningsdocumenten, waarop de nieuwe functies van Safari 5 beschreven staan. Een van deze nieuwe functies is Safari Reader, een mogelijkheid om artikelen van het web op één enkele pagina te groeperen. Ook nieuw is de mogelijkheid om, naast Google en Yahoo, te zoeken met Bing, de zoekmachine van Microsoft.

Onder de motorkap is er ook weer het een en ander verbeterd. Zo zou de verwerking van JavaScript-code tot 25 procent sneller zijn dan Safari 4; beschikt de browser over betere caching-mogelijkheden en zorgt DNS-prefetching voor het sneller laden van websites. Ook beschikt de browser over verbeterde ondersteuning voor HTML5, zoals Geolocation, schermvullende weergave en closed captions voor video en meer.

Andere nieuwe functies zijn naar verluidt een ‘Smart Address Field’ om weblinks te ‘voorspellen’, verschillende instellingen voor tabs, een icoon wanneer ‘Private Browsing’ is geactiveerd. Voor Windowsgebruikers van Safari heeft Apple hardwarematige versnelling toegevoegd.