2min

Vanaf vandaag is de Google Nexus One telefoon te verkrijgen in Nederland, Vodafone heeft de primeur hem als eerste telco te mogen aanbieden in Nederland, vanaf morgen ligt hij ook in alle winkels. De telefoon is gratis te verkrijgen bij een 2 jarig abonnement.

De Nexus One is de eerste telefoon die door Google zelf op de markt is gebracht ter stimulering van het Android besturingssysteem. De telefoon was sinds 5 januari al te verkrijgen in de VS maar nu dus ook in Nederland.

Toen deze telefoon op de markt kwam in de VS was het echt een topmodel qua specificaties, inmiddels heeft deze telefoon concurrentie gekregen en zijn er meer telefoons met dezelfde of zelfs betere specificaties. Ondanks dat, is het nog steeds een van de betere Android toestellen die vandaag de dag op de markt zijn. De telefoon is uiteraard niet door Google zelf gefabriceerd maar heeft daarvoor een goede partner gevonden, namelijk HTC.

Momenteel wordt de telefoon nog geleverd met Android 2.1 Eclair maar op internet hebben zich al diverse personen gemeld met een Nexus one die de update naar Android 2.2 hebben ontvangen en geïnstalleerd. De verwachting is dan ook dat alle Nexus One gebruikers over niet al te lange tijd deze update krijgen aangeboden.

Bijkomend voordeel is wellicht dat dit het enige echte Google toestel is en Google zal proberen deze zolang mogelijk te blijven ondersteunen en updaten met nieuwe Android versies, maar dat is speculeren, dat is niet bevestigd of gemeld door Google.

Techzine wist enkele maanden geleden dit toestel al in handen te krijgen en schreef er toen al een uitgebreide review over en ontving toen de Techzine Must Have award.