2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Na een jaren van speculatie werd Googles eerste eigen telefoon begin dit jaar gelanceerd in Noord-Amerika. In Europa moeten we er echter nog even op wachten. Ruim een jaar geleden begonnen de speculaties over de zogenaamde ‘Google Phone’. Want; na het succes van Apple met de iPhone kon de zoekgigant niet uitblijven dacht men. Na een tijdje verschenen er ook mockups op het internet. Zo zou de Google phone of kortweg ‘gPhone’ de meest exotische specificaties hebben en zou het een fantastisch design hebben. Kortom; de geruchtenmolen draaide weer overuren.

Op vijf Januari was het dan eindelijk zover: Google onthulde de Nexus One. De Nexus One heeft net zoals de iPhone een groot touchscreen, maar is wel voorzien van meer knoppen. Het toestel draait op Android 2.1 en heeft een AMOLED-scherm. De telefoon werdt goed ontvangen en verschillende grote Amerikaanse sites spraken er lovend over. In Amerika is de telefoon verkrijgbaar voor 499 dollar zonder contract.


Google heeft de Nexus One de slogan ‘Web meets phone’ meegegeven, wat betekent dat de telefoon echt goed tot zijn recht komt als er constant verbinding is met internet. Een abonnement met onbeperkt internet is dus aan te raden. Zoals gezegd is de Nexus op het moment van schrijven dus nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar recent werd bekend dat de telefoon in mei 2010 door Vodafone in Nederland uitgebracht wordt. Belsimpel is momenteel een van de weinige partijen in Nederland die hem importeert en al in de verkoop heeft, zij waren dan ook bereidt ons een toestel uit te lenen.