T-Mobile heeft laten weten dat de 3G-problemen opgelost zijn en dat er op het 3G-netwerk weer genoeg capaciteit is voor mobiel internet. Het bedrijf kampte de afgelopen weken met overbelasting en ‘filevorming’ op het netwerk.

T-Mobile heeft de snelle groei van internetgebruik op mobiele apparaten onderschat. Het 3G-netwerk had daardoor last van ‘acute filevorming’. T-Mobile kreeg veel klachten binnen over trage, vastlopende internetverbindingen en telefoongesprekken die wegvielen, of überhaupt niet tot stand gebracht konden worden. De problemen werden veroorzaakt door de snelle groei in populariteit van smartphones. De grootste boosdoener is de iPhone, waarvan T-Mobile in Nederland de enige aanbieder is.

T-Mobile maakte eerder al bekend fors te gaan investeren in de uitbreiding van het netwerk en gaf aan de capaciteit z.s.m. te verdubbelen. Plaatsen waar veel problemen waren hebben volgens T-Mobile voorrang gekregen met het uitbreiden van de capaciteit. De telecomaanbieder liet eerder al weten klanten met problemen te compenseren.