1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba heeft ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag een wel heel speciale mini-laptop uitgebracht. De Libretto W100 is namelijk een op Windows-gebaseerde mini-laptop met twee 7-inch aanraakgevoelige kleurenschermen.

Ondanks dat Toshiba het apparaat niet als een tablet labelt, zijn er wel veel overeenkomsten. Indien je de mini-laptop in horizontale stand houdt kun je op het bovenste scherm een document bekijken, en tegelijkertijd op het onderste scherm notities maken of een website bekijken. Het apparaat stelt je ook in staat om op het onderste scherm een virtueel toetsenbord op te roepen. Als je het apparaat verticaal houdt kun je een dubbele pagina bekijken. Teksten, bestanden en pictogrammen zijn met een simpele vingerbeweging van het ene scherm naar het andere scherm te verplaatsen.

De Libretto W100 weegt slechts 819 gram en is daarmee lichter dan een gemiddelde netbook. De afmetingen zijn 202mm x 123 mm x 30,7mm en heeft wat dat betreft dan ook meer weg van een tablet dan een laptop. De mini-laptop wordt aangedreven door een energiezuinige Intel Pentium U5400 processor en heeft 2 GB DDR3-geheugen. De ingebouwde ssd is goed voor 62 GB aan opslagruimte en heeft 1 megapixel webcam, mobiel breedband, WLAN en Bluetooth. Op een volle accu houdt het apparaat het slechts 3 uur uit. Naar verwachting is de mini-laptop vanaf augustus leverbaar voor een adviesprijs van 1.199 euro.