min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Er zijn enkele foto’s opgedoken van, naar het schijnt, NVIDIA’s eerste videokaart die gebaseerd is op de GF104-GPU, de GeForce GTX 460. Het gaat om persfoto’s van de nieuwe videokaart, die tevens ondersteuning biedt voor DirectX 11.

Op de foto’s is te zien dat de koeler van de GTX460 een ander soort ontwerp heeft meegekregen ten opzichte van de GTX470 en GTX480. De koeler zal geen een zogenaamde blower-fan meekrijgen, maar beschikt wel over een heatpipe.
Ook is te zien dat de GTX460 een stuk korter is dan zijn grotere broers. Het is echter nog niet bekend wat de exacte lengte is. Aan de printplaat is te zien dat er twee 6-pins PCI-e aansluitingen nodig zijn voor de stroomtoevoer. Video-aansluitingen zijn er in de vorm van twee DVI-poorten en een HDMI-aansluiting. De videokaart biedt ondersteuning voor two-way SLI.

De videokaart is gebaseerd op NVIDIA’s nieuwe GF104-GPU en zal hoogstwaarschijnlijk 336 Cuda Cores (streamprocessors) aan boord hebben. Deze Cuda Cores zullen op 1350 MHz draaien, terwijl de GPU een frequentie van 675 MHz heeft meegekregen. Het gerucht gaat dat er twee varianten zullen verschijnen, één met 768MB en een 192-bit geheugen-interface en één met 1GB aan geheugen en een 256-bit geheugen-interface. Het betreft bij beide modellen GDDR5 dat draait op 3600 MHz.

De precieze datum wanneer de videokaart op de markt komt is nog onbekend, maar dat zal waarschijnlijk volgende maand zijn. De 768MB-versie zal een prijskaartje van 230 Amerikaanse Dollars meekrijgen, terwijl de 1GB-versie voor $250 van de hand gaat.