min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Taiwanese producent G.Skill heeft onlangs een nieuwe 24 GB DDR3-kit gelanceerd. Deze kit bestaat uit zes modules die ieder een capaciteit hebben van 4 GB.

De modules werden door G.Skill al eerder getoond en gedemonstreerd tijdens de Computex in Taipei (Taiwan) die begin juni heeft plaatsgevonden. Gedurende de beurs werd toen een kit gedemonstreerd die actief was op een kloksnelheid van 2000 MHz met een CAS latency van 9.

G.SKILL heeft naar eigen zeggen nu de grenzen opnieuw verlegd en de nieuwe 24 GB DDR3-kit is nog steeds actief op een kloksnelheid van 2000 MHz, maar beschikt nu wel over een CAS latency van 8. De volledige timings van het geheugen bedragen 8-9-8-24. Bij deze instellingen heeft het geheugen een spanning nodig van 1,65 V om dienst te blijven doen.

De modules worden gekoeld door heatsinks. Een alternatieve koeler van G.SKILL met twee fans aanwezig kan ook gebruikt worden om de modules van hun warmte te ontdoen.

Op het moment van schrijven heeft het bedrijf uit Taiwan zich nog niet uitgelaten over een adviesprijs en een lanceringsdatum.