1 min

Het bedrijf Buffalo, bekend van zijn producten met opslagmogelijkheden, heeft een drietal nieuwe externe harde schijven uitgebracht. De drie producten behoren tot de HDS-PXU2-serie van het bedrijf.

Het verschil tussen de externe harde schijven zit hem in de opslagcapaciteit. De kleinste schijf heeft 320 GB aan boord en de andere twee schijven kunnen 500 GB en 1 TB aan data bergen. Interessant aan deze producten uit de HDS-PXU2-serie is de 256-bit AES-encryptie van bestanden die op de schijf aanwezig zijn. Deze encryptie is op hardware gebaseerd en vindt automatisch plaats. Tevens wordt er door Buffalo Eco Manager-software meegeleverd waarmee men het energieverbruik van de externe harde schijven met zo’n 30 procent kan terugdringen.

De externe harde schijven meten 9 cm (breedte) bij 2 cm (hoogte) bij 1,34 cm (diepte). Door deze afmetingen en het gebruikte materiaal wegen de externe harde schijven zo’n 300 gram.

Men verwacht dat externe harde schijven aan het eind van de maand beschikbaar komen in Japan. Naar verluidt bedragen de adviesprijzen van het 320 GB-model, het 500 GB-model en het 1 TB-model respectievelijk 166 dollar, 214 dollar en 311 dollar.