2min

Western Digital heeft vandaag een aantal nieuwe externe harde schijven gelanceerd. Het gaat om de nieuwe My Passport Essential, de My Passport Essential SE en de My Book Essential.

De drie nieuwe harde schijven beschikken nu allen over een USB 3.0 interface. De overdrachtssnelheid kan hierdoor oplopen tot 150 MB/s.

De meest compacte schijf van de drie is de My Passport Essential 500 GB. Deze schijf zal in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar zijn: Midnight Black, Real Red, Pacific Blue, Arctic White en tot slot Cool Silver. Dit product meet 110 mm in de breedte, 15 mm in de hoogte en 83 mm in de diepte. Deze afmetingen resulteren in een gewicht van 140 gram. De My Passport Essential wordt standaard geleverd met de Western Digital SmartWare software die automatisch (en eventueel continu) een back-up maakt van de data. Naar verluidt verwisselt deze schijf voor ongeveer 100 dollar van eigenaar.

De My Passport Essential SE zal verkrijgbaar zijn in vier kleuren: zwart, zilver, metallic blauw en metallic rood. De externe harde schijf meet 83 mm in de lengte, 18 mm in de hoogte en 110 mm in de diepte. Dit product wordt tevens uitgerust met de Western Digital SmartWare software. Van de My Passport Essential SE is een 750 GB (130 dollar) en een 1 TB variant (170 dollar) verkrijgbaar.

De laatste externe harde schijf in het rijtje betreft de My Book Essential. Deze externe harde schijf is 48 mm breed, 165 mm hoog en meet 135 mm in de diepte. Dit product is net zoals de twee andere producten ook uitgerust met de Western Digital SmartWare software. De My Book Essential is echter wel verkrijgbaar in een groter aantal varianten met uiteenlopende opslagcapaciteiten. Deze externe schijf is namelijk verkrijgbaar in 1 TB, 1,5 TB, 2 TB en 3 TB. De prijzen van deze externe harde schijven variëren van 130 dollar tot 250 dollar.