Vandaag heeft Buffalo vanuit Japan een aantal nieuwe externe harde schijven aangekondigd. Het gaat om 3,5 inch externe harde schijven die uit de HD-LB2.0TU3 productlijn komen.

De externe harde schijven lijken op de DriveStation Axis LED van Buffalo. Het grootste verschil met de onlangs aangekondigde externe harde schijven is de aanwezigheid van een USB 3.0-interface.

De externe harde schijven meten 39 mm bij 123 mm bij 189 mm. De harde schijf in combinatie met zijn behuizing weegt ongeveer één kilogram. Bovendien zijn de externe harde schijven voorzien van interne anti-vibratie houders die gemaakt zijn van silicone en een ECO Modus. Deze laatstgenoemde ECO Modus zorgt ervoor dat de producten in een idle-toestand 0,15 W verbruiken.

De productlijn zal bestaan uit drie verschillende varianten waarbij er verschil is in de opslagcapaciteit van de externe harde schijven. Ze zullen verkrijgbaar worden in 1 TB, 1,5 TB en 2 TB. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 163 dollar, 201 dollar en 251 dollar. Men verwacht dat de externe harde schijven in het begin van december verkrijgbaar worden.