1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung heeft een nieuwe versie van haar Spinpoint 2,5 inch hardeschijven van de band laten rollen. Deze nieuwe drive is de tweede drive op de markt die een opslagcapaciteit aanbiedt van 320 GB – hierbij wordt enkel gekeken naar harddisks met een grootte van 2,5 inch.

Samsung liet weten dat het model van nu beschikbaar is en dat de bedoeling van de M6 vooral is het aantrekken van gebruikers in de notebookmarkt en de markt voor kleine pc’s en servers. Hierdoor wordt door Samsung ook het vergelijk gegeven dat op een dergelijke hardeschijf 91.000 foto’s passen, 100 uur DVD-films en 38 uur aan HD-films.

Net als de eerste harddeschijf van 320 GB die op de markt kwam, de Western Digital 2,5" Scorpio, is de rotatie snelheid van de M6 ook gelijk aan 5400 rpm. Het verschil tussen beide is echter dat de WD gebruik maakt van SATA 3 Gb terwijl Samsung gebruik maakt van SATA 1.5 Gb. Beide drives komen echter met een kleine beveiliging tegen fysieke klappen die de disk moet kunnen verdragen, hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het laten vallen van de notebook.

De M6 wordt op dit moment verkocht voor een adviesprijs van 249 dollar, de WD Scorpio gaat voor 199 dollar over de toonbank.