1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dell heeft aangekondigd dat het zijn Streak-tablet later deze week zal lanceren. Het Texaanse bedrijf is hiermee het eerste bedrijf dat een potentiële iPad-concurrent op de markt zet.

De voorverkoop voor het apparaat in de Verenigde Staten zal donderdag van start gaan. Vrijdag zullen de eerste leveringen plaatsvinden. De tablet zal in combinatie met een 2-jarig contract met AT&T 299,99 dollar gaan kosten. Zonder contract kost de tablet 549,99 dollar.

De lancering van de Streak zal ongeveer vier maanden na de lancering van de iPad plaatsvinden, waarvan Apple er tot op heden meer dan 3,3 miljoen verkocht heeft.

Dell omschrijft de Streak als een mix tussen een standaard mobieltje en een grotere tablet-pc. Het apparaat, dat draait op Googles Android-besturingssysteem, is met een scherm van vijf inch ongeveer half zo groot als de iPad, en er kan mee getelefoneerd worden. De Streak draait echter niet op de meest recente versie van het Android-besturingssysteem, met als gevolg dat Flash niet ondersteund wordt. Dell zegt dat er nog dit jaar een update zal verschijnen.