Apple heeft een update van een populaire applicatie uit de appstore geweigerd. De reden voor de weigering is dat de volumeknoppen werden gebruikt om de camera te bedienen en dus niet voor het geluid. Dit mag niet van Apple dus is de update van de app geweigerd.

Het is op meer toestellen wereldwijd mogelijk om de volume knoppen voor meerdere doeleinde te gebruiken, zeker bij camera applicaties zijn de volume knoppen vaak te gebruiken om in en uit te zoomen. Apple vind volume knoppen voor het volume en beroept zich op haar Developer Program License Agreement, waarin alle regels staan voor ontwikkelaars met betrekking tot het maken van apps. Een wijziging van de functie van de volumeknoppen werkt verwarring op bij gebruikers stelt Apple in een verklaring richting de ontwikkelaar, tap tap tap.

De ontwikkelaar tap tap tap geeft als tegenargument dat er meerdere apps zijn die de volume knoppen voor andere doeleinde gebruiken. Het enige verschil is dat tap tap tap het netjes heeft vermeld in de app omschrijving en de andere ontwikkelaars niet.

Of Apple weg gaat komen met deze weigering of dat deze voor nog meer ophef gaat zorgen is even afwachten. De vraag is namelijk of Apple deze applicatie wettelijk gezien mag weigeren. Momenteel loopt er een onderzoek van de Federtal Trade Commission naar de handelswijze van Apple. Nadat vorige maand het Amerikaanse Copyright Office al had verklaard dat er in de Digital Millennium Copyright Act, er duidelijke grenzen staan in de beperking die een fabrikant een consument mag opleggen.