2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft vandaag een nieuwe digitale spiegelreflexcamera gepresenteerd. De dSLR in kwestie is de A560, een model dat onder andere is uitgerust met een Exmor APS HD 14,2 megapixel CMOS-sensor. Deze nieuwe camera is compatibel met de verwisselbare objectieven uit de Alpha-reeks die van Sony en Carl Zeiss afkomstig zijn.

De camera is met bovengenoemde sensor, naast het nemen van foto’s, in staat om video’s in een resolutie van 1920 pixels bij 1080 pixels (60i) op te nemen. Het is ook mogelijk om panoramafoto’s te nemen in 3D, met de 3D Sweep Panorama-modus. Deze modus kan horizontale panorama’s maken van 180 graden en verticale panorama’s van 126 graden. Deze panorama’s kunnen vervolgens op 3D-televisies worden weergegeven.

De A560 van Sony is tevens uitgerust met een vernieuwde BIONZ-processor voor de beeldverwerking. Deze processor is in staat om continu-opnamen te maken in hoge snelheden (7 FPS). Ook zijn er verschillende compositie- en verwerkingsfuncties geïntegreerd in deze processor. SteadyShot Inside, een ingebouwde techniek voor stabilisatie van het beeld, is ook aanwezig op de A560. Deze beeldstabilisatie kan ingesteld worden op vier verschillende niveau’s om bewegingen tijdens het nemen van een foto zoveel mogelijk te corrigeren.

Sony heeft gekozen voor een 3 inch Xtra Fine LCD scherm op de A560. Dit scherm geeft in totaal 921.000 pixels weer en kan 90 graden omhoog en omlaag gekanteld worden. Verder beschikt de camera over Multi-Frame ruisonderdrukking, een maximale ISO-waarde van 25.600 en Auto High Dynamic Range. De A560 biedt ondersteuning voor de volgende kaartsoorten: Memory Stick PRO DUO, SD, SDHC en SDXC. Tot slot beschikt de camera ook over een HDMI-aansluiting.

De Sony A560 zal gedurende het eerste kwartaal van 2011 op de markt gebracht worden. De camera zal in drie verschillende varianten verkrijgbaar zijn, waarbij de meegeleverde verwisselbare objectieven van elkaar verschillen. De body krijgt een adviesprijs mee van ongeveer 650 euro.