1 min

Sony heeft een nieuwe telg uit de spiegelloze NEX-serie aangekondigd, de NEX-6. Deze digitale camera komt met onder andere ondersteuning voor WiFi en een 16-megapixel APS-C sensor.

Eerder lekten op Weibo al foto’s uit van de Sony NEX-6, maar Sony heeft desalniettemin toch de moeite genomen om de spiegelloze NEX-camera nu ook officieel aan te kondigen. De Sony NEX-6 bevat geen spiegels en komt met een 16-megapixel DSLR-formaat APS-C-sensor. Qua uiterlijk lijkt het toestel veel op de NEX-7, met als enige echte verschil dat er een PASM-draaiknop bovenop de camera zit. De Sony NEX-6 vult de plek op tussen de Sony NEX-5R en de Sony NEX-7

De Sony NEX-6 komt met WiFi-ondersteuning om foto’s direct naar mobiele apparaten te versturen en maakt het ook mogelijk om apps te gebruiken en foto’s direct vanaf de camera naar Facebook te uploaden. De NEX-6 gebruikt daarnaast een nieuw autofocussysteem, waardoor het focussen op een object of persoon accurater en sneller is.

De Sony NEX-6 gaat 950 euro kosten, inclusief een 16-50mm-pancake-zoomlens. Ook komt er een versie op de markt met naast de 16-50mm lens eveneens een 55-210mm-telezoomlens. Deze set zal voor 1200 euro verkocht worden. De Sony NEX-6 zal in november op de markt verschijnen.