2min

Samsung heeft een video vrijgegeven met een teaser van haar nieuwe tablet, de Samsung Galaxy Tab. Deze zal 2 september op de consumenten elektronica beurs in Berlijn, de IFA, voor het eerst te zien zijn.

Buiten deze teaser is de tablet inmiddels ook al gepost in China, waardoor we het een en ander aan specificaties alvast hebben kunnen achterhalen.

Als alle bronnen het goed hebben dan wordt het een tablet met een 7 inch super Amoled scherm, met een resolutie van 1024×600. De tablet zal gaan draaien om een aangepaste versie van Android Froyo (versie 2.2), de tablet zal voornamelijk de interface van Android zelf gaan gebruiken in plaats van Samsungs eigen Touchwiz interface. Verder beschikt de tablet over een 3,2 Megapixel camera aan de achterzijde, een VGA camera aan de voorzijde, 3G en GPS chips en tot slot een PowerVR SGX 540 grafische chip. Met die grafische chip heeft Samsung dan meteen de aller snelste tablet in handen.

De officiële Samsung teaser video.

Het design van de tablet heeft verdomd veel weg van Apple’s iPad, zelfs de browser is aangepast en bevat ook de paginabeheer functie die ook Apple’s iPad heeft, ook het toetsenbord lijkt enigszins geïnspireerd op die van de iPad. Samsung zou zelfs zo ver zijn gegaan dat ze een soort van dock connector hebben ontworpen in plaats van een mini USB poort.

De grootste verschillen in de tablet van Samsung ten opzichte van de iPad is dat die van Samsung sneller wordt, op Android draait, Flash ondersteunt en wellicht goedkoper wordt dan de iPad. Hoewel er geen prijs bekend is gemaakt mag je toch verwachten dat Samsung met een lagere prijs zal komen dan Apple.

Tot slot is het laatste gerucht dat de tablet vrij snel wereldwijd leverbaar wordt, waardoor dit de eerste grote concurrent is die Apple krijgt te verwerken. Andere fabrikanten lijken tot op heden de lanceerdata van hun tablets naar het nieuwe jaar te verplaatsen. Hierdoor zou Samsung een grote slag kunnen slaan, de vraag blijft natuurlijk wel wat de prijs gaat worden.