2min

De geruchten over de introductie van een Apple TV blijven aanhouden, nu duikt er het bericht op dat Apple de prijs van de Apple TV fors wil verhogen. De huidige Apple TV werd jarenlang verkocht voor 99 dollar en ging daarna omlaag naar 69 dollar, de nieuwe Apple TV gaat waarschijnlijk 149 of 199 dollar kosten.

Wat vast lijkt te staan is dat Apple dit najaar nog met een nieuwe Apple TV op de markt komt, de vraag lijkt alleen te zijn wanneer, gaat Apple de nieuwe Apple TV op 9 september presenteren gelijktijdig met de nieuwe iPhones of introduceert Apple de nieuwe Apple TV tegelijk met de nieuwe iPads en wellicht een nieuwe televisiedienst.

Op die vraag lijkt nog niet helemaal een antwoord te zijn want de geruchten lopen zeer uiteen, wat wel duidelijk is, is dat voor de nieuwe hardware een hogere prijs betaald moet worden. Apple heeft nog geen beslissing genomen over de prijs maar zou momenteel overwegen om de Apple TV een prijskaartje te geven tussen de 149 en 199 dollar, wat in euro’s ongeveer gelijk zal zijn. De huidige Apple TV staat in onze prijsvergelijker momenteel te koop voor 64,99 euro. Dat is een fors prijsverschil, maar de nieuwe Apple TV zou naast de huidige verkocht gaan worden, de nieuwe biedt echter ondersteuning voor Siri, krijgt een nieuwe afstandsbediening met Force touch, een nieuwe interface en een eigen App Store.

Op 9 september gaan we zien of de berichten kloppen of dat Apple de introductie van een nieuwe Apple TV nog even vooruit schuift.