1 min

Apple heeft vandaag tijdens hun media-evenement bekendgemaakt dat het 25 miljoen exemplaren van de Apple TV heeft verkocht. Volgens Tim Cook is dat een goed moment om de prijs te verlagen van 99 dollar naar 69 dollar.

Een Apple TV kost in Nederland 99 euro, als deze prijsverlaging gelijkwaardig wordt doorgetrokken dan zal de de prijs van een Apple TV worden verlaagd naar 69 euro. We hebben helaas nog geen bevestiging ontvangen van Apple over de Nederlandse prijs.

Met een Apple TV kan je eenvoudig foto’s en video’s van je iPhone of iPad op je televisie tonen. Daarnaast beschikt Apple TV over allerlei videodiensten die je op je televisie kan streamen. Denk bijvoorbeeld aan Uitzending gemist, RTL XL, Netflix en HBO.

Daarnaast kondigde Apple een exclusieve samenwerking met HBO. HBO lanceert in de Verenigde Staten HBO Now een zelfstandige streamingdienst waarmee je HBO-content kan bekijken voor 14,99 dollar per maand. Apple is de launchpartner voor HBO Now, maar zal later beschikbaar komen op meer apparaten. Wanneer HBO zijn nieuwe zelfstandige streamingdienst buiten de Verenigde Staten beschikbaar maakt is nog onbekend.

Tot slot liet Tim Cook zich ontvallen dat het bedrijf recent de 700 miljoenste iPhone heeft verkocht.