Het Taiwanese bedrijf PowerColor dat zich vooral bezig houdt met het maken van videokaarten, gaat nu ook deelnemen aan de voedingen industrie en komt met een eigen serie voedingen.

De nieuwe serie gaat de PowerColor Power Supply Unit Series heten, hiermee wil PowerColor de mid- en high-budget doelgroepen bereiken. De series bevatten een Extreme- en Gaming-versie, de Extreme-versie is verkrijgbaar in een 850W- en 1000W-uitvoering en de Gaming-versie krijgt een 500W- en 600W-uitvoering.

De PowerColor Extreme-versie zou een rendement tot 85 procent hebben, de Gaming-versie heeft een rendement van 80 procent. Beide versies zijn gemaakt om ondersteuning te bieden aan multi-GPU systemen, voor zowel AMD’s CrossFire X als nVidia’s SLI. Ook voldoen de voedingen aan de ATX 12V v2.2/EPS12V eisen. Alle voedingen zijn voorzien van een active PFC en hebben een beveiliging voor OVP, UVP, OCP, OPP en SCP.

De lanceerdatum en adviesprijzen voor de voedingen zijn tot op heden nog niet bekend gemaakt. Wel kan je meedoen met de prijsvraag op de website om mogelijk een Extreme-versie van 1000W in de wacht te slepen.