Analisten van het bedrijf Informa beweren dat in het jaar 2015 een half miljard mensen Google Android zullen gebruiken. Informa: "De groei wordt gestimuleerd door de hevige competitie tussen fabrikanten en uitdagers, zoals Google, RIM, Apple en Microsoft, die proberen de beste gebruikerservaring te creëren voor een lage prijs"

Nokia zal de grootste verliezer zijn volgens Malik Kamal-Saadi, een analist van het bedrijf Informa. Kamal Saadi zegt: "Het marktaandeel van Nokia zal dalen van 53 procent in 2009 naar 32 procent in 2015". Bovendien zegt hij dat Android in 2012 het marktaandeel van Symbian zal inhalen.

Volgens de analist zal Nokia de koers moeten wijzigen als het Symbian-platform niet innovatief genoeg is. Kamal-Saadi zegt dat er een ecosysteem zal ontstaan dat vergelijkbaar is met Windows als Nokia ooit Android gaat ondersteunen.

Nokia is bovendien niet van plan Android te ondersteunen. De vicepresident van Nokia, Niklas Savander, weigerde enkele weken geleden nog Android op Nokia-telefoons toe te laten. "Onze platformkeuzes (Symbian en MeeGo) geven ons de beste kansen om goede producten te maken." Anssi Vanjoki, de bestuursvoorzitter van Nokia, vergelijkt fabrikanten die Android gebruiken zelfs met Finse jongens die in de winter in hun broek plassen om warm te blijven.

Volgens Kamal-saadi zal Nokia alleen nog maar niches aanspreken als ze op deze manier doorgaan.