2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardwarefabrikant Antec, die haar bekendheid heeft te danken aan haar behuizingen en voedingen, komt met een nogal speciale behuizing. De nieuwe behuizing, als LanBoy Air gedoopt, is een midi-tower die een modulaire structuur heeft. Hierdoor is het mogelijk bepaalde roosters en panelen te verwijderen.

In eerste instantie lijkt de LanBoy Air redelijk normaal met kenmerken van een bouwvakkers-radio. Echter kan je vele componenten van deze behuizing verwijderen en op andere plekken plaatsen. Zo kan je kiezen om de voeding bovenin of onderin te installeren of de drive-bays een slag draaien. Fabrikant Antec zegt dat er maar liefst 34.000 mogelijkheden zijn.


Koeling is ook het aspect waar deze behuizing in opvalt: vele panelen zijn voorzien van gaas in plaats van dat ze solide zijn. Dit bevordert de luchtdoorlating. Daarnaast wordt de LanBoy Air al met vijf 120 mm ventilators geleverd en biedt hij de mogelijkheid om dit aantal nog eens met tien uit te breiden. Standaard zitten er twee ventilators voorin de behuizing, één aan de achterkant en twee aan de zijkant.


De nieuwste aanwinst van Antec biedt plaats voor normale ATX-moederborden. Er zijn drie externe 5,25"-, zes interne 3,5"- en twee interne 2,5"-drive-bays aanwezig. Het aantal uitbreidings-sloten bedraagt bij deze behuizing acht stuks en je kan het moederbordtray verwijderen indien dat gewenst is.
De behuizing moet al met al 220 Amerikaanse dollars gaan kosten en is verkrijgbaar in de kleuren geel, rood en blauw.