Western Digital heeft vandaag een nieuwe My Passport-schijf gelanceerd. De nieuwe My Passport heeft een opslagcapaciteit van vijfhonderd gigabyte. Het is vrijwel de eerste 500GB-schijf die zonder externe voeding kan werken.

Een ander voordeel aan de My Passport-reeks van Western Digital is het feit dat er backup-software meegeleverd is. De gebruiker sluit de My Passport-schijf aan en het backupproces start automatisch.

"Steeds meer mensen willen hun persoonlijke digitale data altijd bij zich dragen – logisch in onze huidige mobiele samenleving", zegt Jim Welsh, Vice-President en General Manager van Western Digital Branded Products and Consumer Electronics Group. "De nieuwe My Passport mobiele harde schijven met 500 GB zijn werkelijk uniek. Ze combineren het mobiele gebruiksgemak van een USB-stick met een grote opslagcapaciteit."

Andere voordelen aan de My Passport-reeks is automatische synchronisatie-software, dat gebruikers in staat stelt te synchroniseren wanneer de externe harde schijf die op een andere computer wordt aangesloten.

De adviesprijs van de My Passport USB Drives van 400 GB en 500 GB varieert van 69 euro tot 179 euro afhankelijk van het model. De My Passport Elite en Essential zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 160 GB, 250 GB, 320 GB, 400 GB en 500 GB.