1 min

Tags in dit artikel

,

Mozilla heeft vannacht een beta-versie uitgebracht van Firefox 4, de beta-versie is bedoeld voor Android-toestellen en voor de Nokia Maemo. Een grote verbetering aan deze versie is dat de browser een stuk sneller is, bij de vorige versie van Firefox was de browser veel trager dan de standaardbrowser van Android.

Volgens Mozilla is deze versie van Firefox nu al sneller dan Google’s Webkit browser op Android 2.1. De vorige versie van Firefox was een stuk trager dan Google’s mobiele browser, volgens Mozilla is het erg belangrijk dat gebruikers van mobiel internet een snelle browser hebben.

Firefox 4 Beta is uitgerust met Firefox Sync, hiermee heb je de mogelijkheid om geschiedenis, wachtwoorden en openstaande tabbladen te delen met andere toestellen die beschikken over Firefox Sync. De Firefox add-ons zijn ook gewoon beschikbaar voor de mobiele gebruikers.

Om gebruik te kunnen maken van de Firefox Beta app moet je echter wel beschikken over Android 2.0 of hoger, en 37MB vrij schijfruimte hebben. Scan de onderstaand QR-code met je smartphone om gelijk naar de downloadpagina te gaan.