1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nokia C7 heeft een zogenaamde NFC-chip, maar Nokia wil niet aangeven wat de bedoeling van deze chip is. NFC staat voor Near Field Communication en zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om elektronische betalingen te doen.

De Nokia C7 heeft veel weg van Nokia’s vlaggenschip van dit moment, de Nokia N8, al mist de C7 een aantal multimedia-functies. De C7 heeft dus echter ook iets dat de N8 niet heeft, een NFC-chip. De houding van Nokia zorgt voor vermoedens dat de chip min of meer zonder toestemming van hoger hand in het toestel is geplaatst.

Echter is NFC een techniek die meer dan slechts een chip vereist, zo heeft de chip een antenne nodig, welke qua omvang relatief groot is. Daarnaast moet er ook een veilige opslagruimte beschikbaar zijn in de vorm van bijvoorbeeld een SD- of SIM-kaart.

Nokia geeft aan dat de NFC-chip in de C7 een software-update nodig heeft, maar het blijft onduidelijk waar de chip voor bedoeld is. Mogelijk horen we hier in de toekomst meer over en zal de bedoeling van de chip duidelijker worden.