1 min

Volgens de Britse krant The Independent heeft Apple besloten om de NFC-chip (Near Field Communication) niet op te nemen in de iPhone 5. De krant schrijft dit op basis van bronnen bij verschillende Britse providers. De reden waarom Apple af ziet van de NFC-chip is onduidelijk, wel zou Apple aan een concurrerend model werken.

De NFC-chip is een belangrijkste stap om mobiel betalen mogelijk te maken. De chip bestaat inmiddels al enkele jaren maar een echte standaard is er nog niet voor ontwikkeld. Dit zou weleens de reden kunnen zijn waarom Apple ervoor heeft gekozen om af te zien van de implementatie van de chip, al gaan er ook geruchten dat de chip niet voldoende leverbaar zou zijn.

Apple zelf heeft de iPhone 5 officieel nog niet eens aangekondigd en doet hier ook geen uitspraken over. Apple heeft ook nooit duidelijk aangegeven of ze nu wel of niet in NFC zouden stappen.

Volgende een van de bronnen van de krant zou Apple werken aan een eigen versie van NFC, waarbij de betalingen worden verwerkt via iTunes. Google heeft de NFC-chip wel opgenomen in Android, de Google Nexus S telefoon is namelijk voorzien van een NFC chip.