2min Devices

‘Apple wil geen NFC uit veiligheidsoverwegingen’

Op gelekte foto’s van de nieuwe iPhone is een mysterieus vierkante plaatje te zien. Men veronderstelde dat dit mogelijk een near-field communication-chip (NFC) zou zijn. Het blijkt dat achter het plaatje een voorwaarts gerichte FaceTime camera zit, evenals een nabijheids-sensor en de luidspreker voor het oor. Apple zou uit veiligheidsoverwegingen geen NFC willen integreren.

Hiermee wordt dus voor diegene die hoopten op een e-walletfunctionaliteit van de nieuwe iPhone alle hoop overboord gegooid. E-walletfunctionaliteit kan onder andere gebruikt worden voor draadloze transacties. Geruchten deden al de ronde dat Apple waarschijnlijk geen gebruik wilde maken van NFC-technologie. Afgelopen week nog vertelde Jim Dalrymple, een Apple-watcher, dat hij zeker wist dat Apple geen NFC-chip in de nieuwe iPhone zou plaatsen.

Op dit moment hebben al veel smartphone-aanbieders een NFC-chip in hun apparaten zitten. Hacker Charlie Miller heeft afgelopen zomer op de Black Hat-conferentie aangetoond dat NFC nogal wat beveiligingsrisico’s met zich meebrengt. Hij toonde dit aan bij de Nexus S van Google en de Samsung Galaxy S. Het kan dus zijn dat Apple de overweging heeft gemaakt om geen NFC-chip te installeren omdat het op dit moment nog een onbetrouwbare technologie is. Daar valt wat voor te zeggen, daar deze technologie bedoeld is voor draadloze transacties.

Verwacht wordt dat de nieuwe iPhone een complete make-over krijgt met een 4-inch scherm en een kleinere 9-pins connector. Aan alle onzekerheid zal hoe dan ook aanstaande dinsdag een eind komen, tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone.

Bron:Apple Insider