2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft voor een obstakel gezorgd waarvan ze zelf ook de dupe zijn, doordat IE6 niet meer beschikbaar is in Windows 7, is het voor sommige bedrijven een probleem om te migreren naar Windows 7. Ondanks deze tegenslagen weigert Microsoft mee te werken aan een oplossing voor het probleem, door bijvoorbeeld IE6 alsnog beschikbaar te maken in Windows 7.

Voor Microsoft is het niet echt gemakkelijk dat ondernemingen toch gebruik blijven maken van Internet Explorer 6, deze versie staat bekend als verouderd en onveilig. De reden dat bedrijven niet willen upgraden is dat zij in veel gevallen applicaties hebben ontwikkeld rondom de browser engine van IE6. Als ze upgraden naar Windows 7 moeten deze applicaties namelijk ineens met de engine van IE8 gaan werken, en die is een heel stuk anders waardoor sommige applicaties dan niet goed meer functioneren.

Eigenlijk heeft Microsoft zelf voor dit probleem gezorgd, doordat de softwaregigant altijd heeft geadviseerd IE-specifieke applicaties te ontwikkelen en doordat de browserengine van IE6 zich niet aan de webstandaarden heeft gehouden. Volgens een analist van Gartner, Michael Silver zou meer dan 20 procent van alle bedrijven met de migratie naar Windows 7 meer tijd en geld hebben besteed dan gepland, door problemen met IE6. Dit zou vooral komen doordat 40 procent van de in eigen beheer gebouwde applicaties voor IE6 niet werkt op IE8. De analist vindt daarom ook dat Microsoft er alles aan moet gaan doen zodat het gemakkelijker wordt voor bedrijven om over te stappen naar Windows 7.

Doordat IE6 niet meer te gebruiken is in Windows 7 zijn bedrijven genoodzaakt hun applicaties aan te passen zodat deze wel werken met IE8. Zolang deze applicaties niet aangepast zijn kunnen deze bedrijven nog geen gebruik maken van Windows 7. Echter is er wel een oplossing gevonden waardoor dit wel mogelijk wordt, maar Microsoft wil hier niet aan mee werken. Het idee is om IE6 te virtualiseren binnen Windows 7, Microsoft is daar echter op tegen omdat het dan in strijd zou zijn met licentievoorwaarden. Silver noemt het ‘ironisch’ dat Microsoft hier niet aan wil werken zodat het gemakkelijker wordt voor bedrijven om naar Windows 7 te migreren.