2min

Tags in dit artikel

, ,

TMF zal komend voorjaar nog van de analoge tv verdwijnen. Dit zou komen doordat er een tekort was aan adverteerders, ook de kijkcijfers zouden tegenvallen. Door deze beslissing zullen meerdere werknemers ontslagen worden, TMF zal voortaan alleen digitaal verder gaan.

Dat heeft dagblad De Pers gemeld, volgens De Pers zou TMF als onderdeel MTV Networks de verliezen niet meer aankunnen. Uit een bericht van de Telegraaf bleek dat Comedy Central de plaats van TMF zal krijgen, hierdoor zou Comedy Central meer kijkers kunnen bereiken. Echter zou niet iedereen zijn baan verliezen, een aantal medewerkers kunnen een nieuwe plek krijgen bij MTV Networks. MTV topman, Niels Baas, heeft laten weten dat TMF volop gebruik wil maken van digitale mogelijkheden.

Volgens een woordvoerster zouden de VJ’s in dienst blijven zodat programma’s gepresenteerd kunnen worden. Echter is het nog niet precies duidelijk hoe de zender eruit moet gaan zien. Volgens MTV Networks zullen zenders zoals Comedy Central meer uitzenduren krijgen. Ook zou het bedrijf van plan zijn zich met deze zender meer op volwassenen te gaan richten.

Later in 2011 zal er een nieuwe zender bijkomen die KinderNet genoemd zal worden, op deze zender zijn de beste programma’s van Nickelodeon en Studio 100 te zien. Deze zender is vooral bedoeld voor kinderen tussen de drie en acht jaar. Deze zender zal ook op de analoge tv te bekijken zijn. Een ander zender die ook op de buis zal komen heet TeenNick, deze zender is vooral bedoeld voor tieners en zal in de avonduren op tv komen.