Het hardwarebedrijf Adafruit heeft aangekondigd dat het tweeduizend dollar weggeeft aan diegene die een opensourcedriver voor Kinect weet te schrijven.

De Kinect-camera voor de Xbox 360 is sinds gisteren in de Verenigde Staten uitgebracht en verschijnt op tien november in Europa. Met de camera is het mogelijk om zonder controller te gamen en de console te bedienen.

Dit maakt Microsoft mogelijk met een RGB-camera, een dieptesensor en meerdere microfoons die gesloten software draaien. Hierdoor wordt het mogelijk om volledige 3D-motion capture uit te voeren en gezichten en stemmen te herkennen.

Volgens informatie van retailers is de output van Kinect video met een framerate van 30 Hz. Bij de 32 bitkleurencamera gaat het om een VGA-resolutie van 640 bij 480 pixels. De monochrome videostream, gebruikt om diepte waar te nemen, doet dat met een resolutie van 16 bit QVGA en 320 bij 240 pixels met 65.536 gevoeligheidsniveaus.

Iedereen kan kans maken op de tweeduizend dollar, het enige wat daarvoor benodigd is, is een goedwerkende opensourcedriver die ook nog eens goed gedocumenteerd is. Meer informatie, ook over hoe Kinect precies werkt, is te vinden op de weblog van Adafruit.