2min

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat zij deze lente een SDK zullen uitbrengen voor de Kinect. De Kinect is oorspronkelijk bedoelt voor de Xbox 360 maar tientallen hobbyisten en fanatiekelingen wisten de Kinect te kraken en nieuwe dimensies aan het apparaat toe te voegen.

Met die kennis en wetenschap heeft Microsoft besloten een SDK op de markt te gaan brengen en zo deze doelgroep nog meer te stimuleren tot nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen. Microsoft ziet het potentieel van deze groep ontwikkelaars en speelt daar nu op in. Microsoft spreekt zelf met de woorden: "De vruchten die geplukt kunnen worden van deze ontwikkelingen, betalen zich in nieuwe innovaties en producten terug".

De SDK die in eerste instantie wordt uitgebracht zal een versie zijn die bedoelt is voor academisch onderzoek en voor enthousiastelingen, later zal Microsoft nog een SDK uitbrengen die bedoelt is voor commerciële doeleinde. De SDK gaat onder andere volledig toegang geven tot de systeeminformatie zoals Audio, Controllers en System application-programming interfaces.

De Kinect bleek in het verleden al een populair onderwerp van hacken te zijn. Zo lukten verschillende enthousiastelingen het al om bijvoorbeeld Call of Duty; Modern Warfare, World of Warcraft en Doom te besturen door middel van de Kinect for Xbox 360. Voor deze games is echter nooit ondersteuning geleverd.

Ook heeft Microsoft aangegeven dat het natuurlijke gebruikers interfaces enorm belangrijk vindt, en zij zullen hier ook in blijven investeren, dit is volgens Microsoft goed terug te zien in Windows Phone 7, Microsoft Surface 2.0, Bing for Mobile en Office 2010 Mini Translator goede voorbeelden.