Vorige week loofde Adafruit een beloning uit van tweeduizend dollar om een opensourcedriver voor Kinect te schrijven. Gisteren heeft iemand bekendgemaakt deze driver te hebben geschreven.

Hoewel Kinect nog geen drie dagen gelden uit is gebracht in de Verenigde Staten, is het nu al iemand gelukt om de camera werkend te krijgen op een computer, zo blijkt uit onderstaande video.

Microsoft was niet blij met de geldbeloning die Adafruit aanbood. Een woordvoerder van Microsoft vertelde tegenover CNET dat het bedrijf aanpassingen aan zijn product niet toestaat. Bovendien liet de softwaregigant weten met Kinect zowel hardware- als softwarebeveiliging in te hebben gebouwd tegen productaanpassingen.

Adafruit verhoogde pas nog de beloning van duizend naar tweeduizend dollar vanwege Microsofts negatieve reactie.

Phillip Torrone, senior editor van het Make-magazine en een medewerker aan het idee van de beloning, vertelt dat hij vindt dat deze hardware niet alleen voor de Xbox 360 beschikbaar zou moeten zijn. Net als de Wii zou deze dit product sterk kunnen bijdragen aan onderwijs en robotica.

De maker laat weten de accelerometer en de Kinect-cameramotor werkend te hebben. Echter, ook voor de overige camera’s en microfoons ziet het er goed uit. Overigens moet de driver nog geverifieerd worden en moet ook de beloning nog geïnd worden.