2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe versie van Android, die ook wel bekend staat onder de naam Gingerbread, zal binnen enkele dagen beschikbaar worden gesteld voor ontwikkelaars. Het besturingssysteem dat ontwikkeld is door Google zal ook wel Android 2.3(Gingerbread) genoemd worden.

Dit zou een lid van het Leadership Team van de Open Handset Alliance bekend hebben gemaakt in een tweet, "Maak je Nexus One (ontwikkelaarseditie) klaar voor Android OTA update 2.3 (Gingerbread) in de komende paar dagen :-D.", aldus de tweet van Alvaro Fuentes Vasquez.

De laatste dagen gaan er meerdere geruchten over Gingerbread, zo heeft de website MobileCrunch gemeld dat de SDK voor Android 2.3 op 11 november te verkrijgen zal zijn. Ook Adobe heeft een flash-update op het programma staan waardoor het mogelijk wordt dat Android 2.3 gebruik kan maken van Flash-objecten. Google heeft een tijdje geleden ook al een grote pop op de Google campus gezet, dit is een teken dat de release nabij is. Voor Google is het een traditie om een groot symbool van de codenaam op de campus te plaatsen, dit gebeurt meestal een aantal weken voordat de software officieel beschikbaar wordt gesteld.

In Gingerbread zou vooral de interface een flinke opfrisbeurt krijgen, daarnaast zal Gingerbread ook ondersteuning bieden voor videobellen via het Google Talk-protocol. Of Gingerbread ook al een verbeterde ondersteuning gaat bieden voor tablets is nog even de grote vraag. Eerder werd bekend dat verbeterde tabletondersteuning pas zou komen vanaf Honeycomb (waarschijnlijk versie 3.0), maar gezien er een grote vraag is naar verbeterde tabletondersteuning voor Android, bestaat de kans dat Google ondersteuning hiervoor naar voren heeft gehaald.