Hoewel het er tot nu toe op ging lijken dat de eerst volgende uitgave van Android versie 3.0 zou worden, blijkt nu dat dat misschien toch niet zo is. Een Google-engineer meldt dat Android 2.3 de volgende, grote release zal worden.

‘Ja, Android 2.3 is een grote uitgave en deze patch zal dan beschikbaar zijn’, zo schreef de Google-engineer op 30 september op issue 8804 die verwijst naar een probleem om verbinding te maken met een enterprise-WiFi-verbinding na de Froyo-update.

Het is onduidelijk of Android 2.3 de Gingerbread-release wordt met een sterk verbeterde interface en de focus op games. Het is mogelijk dat Gingerbread toch Android 3.0 wordt en dat Android 2.3 onder de codenaam Froyo valt. Dit was namelijk ook het geval met Android 2.0 en 2.1: beide droegen de codenaam Éclair.

Andere codenamen van Android bestaan uit Honeycomb voor versie 3.5 en Ice Cream voor versie 4.0. Honeycomb staat op de planning voor begin 2011 en Ice Cream voor midden 2011, mogelijk zelfs nog later. Ondertussen staat Gingerbread nog steeds op de planning voor eind 2010, een versie die mogelijk al af is.