2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het blijkt toch mogelijk te zijn om via een Windows Phone 7-toestel gebruik te maken van tethering, dit is mogelijk als je via een speciaal menu de instellingen aan past. Tot nu toe is dit alleen nog maar mogelijk op de Samsung Omnia 7 en de LG Optimus 7.

Met de Omnia 7 is het mogelijk om een speciaal menu op te roepen door in de belapplicatie ##634# in te toetsen en dan op bellen te drukken, hierdoor komt er een diagnose menu tevoorschijn. Zodra je in dat menu zit kan je de volgende code in toetsen *#7284#, vervolgens kunnen de modem instellingen aangepast worden. De tethering functie is hier inte schakelen via de optie ‘modem, tethered call’, vervolgens dient het toestel opnieuw opgestart te worden. Het toestel kan nu gebruikt worden voor tethering in combinatie met een computer waarop de Zune-software geinstalleerd is, ook een username en wachtwoord zijn verplicht voordat er gebruik gemaakt kan worden van de internetverbinding.

Deze optie is op dit moment alleen nog mogelijk met de Omnia en de Optimus 7. De optie inschakelen op de LG Optimus 7 werkt iets anders, mensen die hier interesse in hebben kunnen deze tutorial volgen, deze is helaas wel in het Frans geschreven (Google Translate). Of dat deze optie op een speciale manier ook op andere Windows Phone 7 toestellen in te stellen is, is niet duidelijk. Wellicht dat Microsoft binnenkort met een update komt waarbij tethering via de normale weg ingeschakeld kan worden, of met een update om deze twee methodes alsnog te blokkeren.