1 min

Microsoft stelde Windows Phone-eigenaren eerder teleur met het feit dat er geen update naar Windows Phone 8 zou komen voor toestellen met de zevende versie van het mobiele besturingssysteem. Er komt wel een update naar Windows Phone 7.8, maar blijkbaar niet voor alle toestellen. De LG Optimus 7 zal niet voorzien worden van de update, zo heeft LG bevestigd.

Hoeveel exemplaren van de Optimus 7 momenteel nog in omloop zijn is onduidelijk, het toestel was één van de eerste exemplaren met Windows Phone 7. Toch wordt het toestel nog altijd aangeboden bij verschillende winkels. LG heeft besloten om geen update uit te brengen, terwijl andere vroege toestellen zoals de HTC HD7 en de Samsung Omnia 7 de update wel zullen ontvangen.

Het nieuws dat LG de Optimus 7 geen update zal geven naar Windows Phone 7.8 zou wel eens een serieuze hint kunnen zijn van het Koreaanse bedrijf dat het Windows Phone helemaal links laat liggen. Halverwege dit jaar gaf LG al aan dat het minder aandacht wilde besteden aan Windows Phone, maar onlangs gaf het bedrijf in samenwerking met Google ook een Nexus-telefoon uit met daarop Android.