2min

Tags in dit artikel

, , ,

BlackBerry-maker RIM heeft aangegeven over een tijdje met een update te komen voor de populaire toestellen. Met deze update is het mogelijk om te tetheren. Gebruikers kunnen hun toestel dan als modem gebruiken om het 3G-signaal te delen met hun laptop, tablet of andere smartphone.

Op de nieuwste BlackBerry-toestellen heeft RIM het besturingssysteem BlackBerry 7 OS geïnstalleerd. Volgens kenners heeft dit besturingssysteem een aantal verbeteringen doorgevoerd in vergelijking met de voorgaande versies. Eén optie is echter nog niet inbegrepen in het besturingssysteem: tetheren.

Google’s besturingssysteem Android en de iPad en iPhone van Apple bieden al tether-ondersteuning. Kenners hadden verwacht dat het mogelijk zou zijn om te tetheren met het nieuwe besturingssysteem, maar dat is niet het geval. Degenen die gebruik willen maken van deze optie zullen nog even langer geduld moeten hebben; in de komende maanden komt RIM met een grote update voor de populaire BlackBerry-toestellen, de update zal in het het vierde kwartaal beschikbaar komen.

De tether-mogelijkheid bestaat nog niet bij de nieuwe BlackBerry Torch 9850, maar de Amerikaanse telecomprovider Sprint heeft bevestigd dat dit toestel deze optie in de toekomst wel zal krijgen. Of andere BlackBerry 7 OS toestellen ook over deze optie zullen beschikken is nog niet duidelijk, omdat RIM geen bevestiging geeft welke toestellen wel en welke mogelijk geen beschikking krijgen over tethering.

Tetheren is vorm van draadloze communicatie waarmee gebruikers een apparaat zonder internetverbinding kunnen aansluiten op een mobiel apparaat om zo een internetverbinding tot stand te brengen, de smartphone wordt dus als modem gebruikt. Gebruikers kunnen het 3G-signaal van hun smartphone gebruiken om bijvoorbeeld een internetverbinding te creëren met hun tablet. Hiermee kunnen gebruikers hun internetkosten drukken, omdat ze niet langer verschillende mobiele internetabonnementen hoeven af te sluiten bij de telecomproviders.