Nokia heeft toegegeven dat haar Nokia N8 technische problemen heeft, sommige toestellen laten zich niet meer in- of uitschakelen. Volgens Nokia komen deze problemen echter niet bij alle toestellen voor.

Volgens vice-president Niklas Savander doet het probleem zich maar bij een heel klein aantal van de exemplaren voor. Het probleem ligt volgens de vice-president aan de manier waarop het toestel is geassembleerd. Uit voorzorg heeft Nokia de productielijn meteen aangepast zodat het probleem zich niet nogmaals kan voordoen.

Het is niet duidelijk om hoeveel exemplaren het precies gaat, ook is het onduidelijk in welke landen de probleem toestellen verkocht zijn. De toestellen worden in ieder geval gratis gerepareerd door Nokia. Eigenaren van een Nokia N8 die ook last hebben van dit probleem worden opgeroepen zich bij Nokia te melden. Ondanks de snelle reactie van Nokia lijkt de schade al te zijn geleden. Veel media hebben al melding gemaakt van de problemen rondom de N8 en dat is voor Nokia niet prettig, gezien ze net begonnen waren aan een poging de smartphone-consument weer terug te winnen. Met dit toestel wilde Nokia hun comeback maken.

Techzine heeft het toestel inmiddels ook al gereviewed, ondanks de problemen waar Nokia nu even tegen aan loopt is het toestel helemaal zo slecht nog niet. Het besturingssysteem Symbian^3 kan nog wel wat verbeteringen gebruiken, maar voor een comeback is het een prima toestel. Meer informatie: lees de review.