2min Devices

‘Nokia schrapt op één na alle Symbian-toestellen’

Nokia zou volgens geruchten hebben besloten om de ontwikkeling van alle toekomstige Symbian-toestellen te annuleren, op één na. Nokia zou de Belle-updates voor Symbian nog wel voor bestaande klanten verzorgen, maar er zal slechts één toestel met deze versie van het besturingssysteem verschijnen, namelijk de opvolger van de high-end Nokia N8.

‘Nokia schrapt op één na alle Symbian-toestellen’De verwachtingen rondom de opvolger van de Nokia N8 zijn hooggespannen. Deze telefoon zou immers zó aantrekkelijk worden, dat Nokia N8-gebruikers de drang zullen gaan voelen om over te stappen, aldus recente geruchten. De telefoon zou licht zijn en goed ogen en een betere camera krijgen. De Nokia N8 beschikte al over een lens met een resolutie van 12 megapixel.

Nokia heeft ongeveer een jaar geleden aangekondigd dat het bedrijf zou overstappen op het mobiele besturingssysteem Windows Phone van Microsoft. Op dat moment verwachtte het Finse bedrijf echter toch nog 150 miljoen Symbian-toestellen aan de man te kunnen brengen, alvorens de transitie naar Windows Phone compleet zou zijn. Afgelopen maand bleek echter dat de algemene verkoop van Symbian-toestellen veel sneller daalde dan Nokia gehoopt had, daarop stelde CEO Stephen Elop de verwachtingen naar beneden bij. Nu Nokia ervoor heeft gekozen om alleen nog de opvolger van de Nokia N8 uit te brengen, zal het er waarschijnlijk niet beter op worden voor Symbian.

Bron:The Register