1 min

Nokia zal de aankomende maanden met twee updates op de proppen komen om de problemen die gebruikers ondervinden rondom de Lumia 800 te verhelpen.

Verschillende gebruikers zouden namelijk last hebben van tegenvallende prestaties van de batterij aan boord van de Lumia 800. Deze zou te snel leeg raken. Nokia laat weinig los over de oorzaak van het probleem of hoeveel gebruikers er getroffen zijn maar is wel snel met het aankondigen van deze updates. De eerste update verschijnt in december en zal het energieverbruik gaan verbeteren. De tweede update zal het opladen van de batterij verbeteren en zal in januari beschikbaar komen.

Naast de problemen rondom de batterij zouden dit niet de enige zorgen zijn voor Nokia. Ondanks veelal bijzonder positieve reviews en berichten zouden verschillende analisten een stuk minder positief zijn over het nieuwe toestel van Nokia. Deze analisten verwachten sombere verkoopcijfers om verschillende redenen. Zo zou de Lumia niet genoeg vernieuwend zijn en zou de prijs te hoog zijn. De Lumia 800 zou het volgens de analisten een stuk beter doen in een lager prijs segment.