1 min

Uit een ‘betrouwbaar’ onderzoek van de website IntelligenteElite.com is gebleken dat Windows-gebruikers een stuk minder intelligent zijn dan de gebruikers van Apple en Linux.

De website IntelligenteElite.com nam de afgelopen twee jaar meer dan 2 miljoen IQ-testen af, de testen bestonden uit 315 gevarieerde vragen. Mensen namen de test af via een Facebook applicatie, een Twitter applicatie, of op de website van IntelligenteElite. De onderzoeksresultaten zijn nu vergeleken op basis van het gebruikte besturingssysteem. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de gebruikers van de iPad de slimste zijn, gevolgd door de Linux- en Apple-gebruikers. Daartegenover staan de Windows-gebruikers die een stuk minder intelligent uit de test komen.

Volgens IntelligentElite zijn Apple-gebruikers een stuk slimmer omdat de producten van het bedrijf veel door professionelen wordt gebruikt zoals designers en programmeurs die ze meer dan acht uur per dag gebruiken. Daarnaast zijn mensen die het geld hebben voor dure gadgets, zoals de Macbook of de iPad, over het algemeen hoger opgeleid en dus slimmer dan degene met een goedkopere Windows computer.

Hoe representatief dit onderzoek nu precies is, dat laten we aan de lezer over om te bepalen. Daar laten wij ons niet over uit, op de Techzine Redactie zijn in elk geval meer Windows computers te vinden dan iMacs en Macbooks.